Ik ben Astrid van Ruiten - De Vries. Met een kleine omweg ben ik in 2011 met de opleiding goudsmeden begonnen in Schoonhoven. Vanaf de eerste dag daar wist ik het: Dit is wat ik wil doen.

Tijdens mijn opleiding maakte ik kennis met verschillende edelstenen. Ik was gelijk gefacineerd door de enorme verscheidenheid . Al die kleuren en soorten! De opleiding edelsteenkunde aan de FEEG (Federation  for European Education in Gemology) was dan ook een logische volgende stap. Na jaren van studie ben ik nu alweer meer dan 10 jaar gediplomeerd Goudsmid en European Gemologist.

Elke dag weer bewonder ik al het moois wat de aarde te bieden heeft. Wanneer ik edelstenen gebruik in mijn ontwerp, dan laat ik de steen centraal staan. Want zoveel schoonheid verdient de hoofdrol. Maar ook de strakke vormen die je ziet in de moderne architectuur vind ik heel inspirerend. 

Al die jaren van studie hebben een stevige basis gelegd bij de uitoefening van mijn vak en het verder uitbouwen van Op Goud Geluk. 

Al tijdens het afronden van mijn studie ben ik begonnen met het opzetten van mijn eigen bedrijf in Lelystad. Als goudsmid wil ik mensen blij maken. Dit wil ik graag doen met mijn eigen ontwerpen, ik laat mij graag inspireren door de natuur, door edelstenen én door persoonlijke verhalen. 

Daarnaast heb ik in de beginjaren veel ervaring opgedaan bij Amsterdamse Diamantairs zoals Royal Asscher Diamonds en GASSAN Diamonds. Hier heb ik kennis mogen maken met de hoogste kwaliteit sieraden en edelstenen en heb ik het stenen zetten goed onder de knie gekregen. De kwaliteit en vakmanschap die ik daar heb gezien, geleerd en ervaren neem ik mee in mijn eigen ontwerpen. 

Inmiddels (in 2024) bestaat Op Goud Geluk al 10 jaar en heb ik vele mensen blij mogen maken met een mooi en uniek sieraad. 

Klik hier om te luisteren naar een interview met Omroep Flevoland waarin Astrid vertelt over haar bedrijf.

Sieraden om nooit te vergeten!

      

© 2015 - 2024 Op Goud Geluk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel