Yin-Yang ashanger

Ashanger Yin-Yang

Vorige Artikel 2 van 18 Volgende

Nieuwe technieken en nieuwe samenwerkingen zijn tot stand gekomen met het maken van dit bijzondere sieraad. Het ging niet altijd vanzelf maar daardoor ben ik extra trots op het eindresultaat! 

Het leuke aan deze hanger is dat de klant al helemaal een moodboard had gemaakt met de wensen en elementen die ze graag terug zag komen in het sieraad. Wat een fijn begin. Meteen was duidelijk welke kant het op moest gaan, de kleuren en symbolen heel duidelijk: het yin-yang symbool moest er in voorkomen en een turkooisblauwe kleur om water te symboliseren. 

Ook was het duidelijk dat het een assieraad moest worden. De verwijzing naar het water stond symbool voor de overledene, het yin-yang meer voor de draagster van het symbolische sieraad. Een mooie vereniging van twee personen in een sieraad. 

Na een sparringsessie via Zoom (corona...) kwamen we uiteindelijk tot het idee van de ashanger zoals hij is uitgevoerd. De patroon in de yin-yang heb ik verder uitgewerkt en het definitieve ontwerp werd gekozen, getekend in de computer en met de laser in het zilver gezet.

Toen kwam de moeilijkheidsgraad om de hoek kijken. Hoe krijgen we dat blauw in het zilver verwerkt. Mijn advies was om met emaille te werken. Dit is eigenlijk een soort glas, waardoor het heel lang mooi blijft en een hele mooie glans heeft. Echter had ik hier zelf geen ervaring mee. Een andere goudsmid uit de regio die wel gespecialiseerd is in emaille heb ik gevraagd om me hierbij te helpen.

Teamwork makes the dream work.

Met dank aan de lasergraveur en emailleur, samen hebben we iets heel moois gemaakt!

En de klant? Heel erg blij mee. ;)

 

Betalen

Betaal gemakkelijk en veilig via Ideal!

© 2015 - 2021 Op Goud Geluk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel