Tanzaniet geboortesteen December

December heeft de mooie steen Tanzaniet als geboortsteen. Tanzaniet dankt zijn naam aan zijn vindplaats. Deze steen wordt namelijk alleen gevonden in Tanzania en is pas ontdekt in 1967. Daarmee is dit een vrij nieuwe edelsteen op de markt. De steen heeft een hardheid van 6-6,5 en is daarmee wat meer geschikt voor hangers en oorbellen dan voor ringen. 

Tanzaniet is buitengewoon zeldzaam en wordt vaak beschouwd als een van de zeldzaamste edelstenen ter wereld. Dit komt omdat tanzaniet slechts op een enkele locatie wordt gevonden en de voorraden beperkt zijn. Sommige experts schatten dat de voorraad tanzaniet in de mijn binnen enkele decennia zou kunnen opraken.

      

Ruw tanzaniet kristal   -   Geslepen groenblauwe tanzaniet   -   Topkleur tanzaniet gezet in ring

Kleur varianten van geboortesteen tanzaniet

Tanzaniet staat bekend om zijn opvallende blauwviolet tot violetblauwe kleur, vaak met hints van roze en paars. Het is een van de weinige edelstenen die van nature violetblauw zijn. De steen variëert van kleur tussen paarsblauw tot groenblauw. Door het unieke pleochroÏsme in tanzaniet vertoont het eigenlijk altijd een combinatie van verschillende kleuren. Wat de edelsteen echt zijn eigen unieke kleurspectrum geeft. 

De violetblauwe tanzaniet behoort tegenwoordig tot een van de meeste geliefde en gewaardeerde kleurstenen naast saffier, smaragd en robijn.

Symboliek en betekenis

Tanzaniet wordt geassocieerd met eigenschappen zoals spirituele verlichting, transformatie en compassie. Het wordt vaak gedragen door mensen die op zoek zijn naar spirituele groei en inzicht.

Sieraden van Op Goud Geluk met Tanzaniet

      

Lees hier meer over de andere geboortestenen van December: Turkoois en Zirkoon

© 2015 - 2024 Op Goud Geluk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel