Topaas geboortesteen November

Topaas is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder blauw, geel, roze, groen, oranje, bruin en kleurloos (wit). Blauwe topaas is een van de meest bekende en gewaardeerde kleuren, en het wordt vaak gebruikt in sieraden. Dit komt met name door de hardheid. Topaas heeft een hardheid van 8 op de schaal van Mohs, wat betekent dat het vrij duurzaam is en bestand is tegen krassen.

         

Topaas kristal   -   Kleurvariaties blauwe topaas   -   Topkwaliteit Imperial Topaas

Kleurvarianten

De meest gebruikte en gewaardeerde kleur bij topaas is blauw. Topaas komt echter in voornamelijk 3 kleuren blauw voor. Deze blauwe kleuren komen echter niet altijd van nature voor bij topaas. Bruine en kleurloze topaas worden vaak behandeld op een manier die is afgekeken van wat er heel soms ook voorkomt in de natuur. Door de bruine en kleurloze topaas te behandelen krijg je Swiss Blue, London Blue of Sky Blue topaas. Sky Blue is de meest lichtblauwe variant, Swiss Blue heeft een intensere lichtblauwe kleur en Londonblue heeft een donkerblauwe kleur die een klein beetje naar groen neigt. Maar ook gele topaas kan worden behandeld waardoor de unieke roze topaas ontstaat. De kleurbehandeling wordt gedaan op atoomniveau en is dus blijvend. Hierdoor wordt deze vorm van behandeling ook breed geaccepteerd onder goudsmeden en juweliers. 

Symboliek en betekenis

Topaas wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals liefde, vrede, vriendschap en wijsheid. Het is beschouwd als een kalmerende en inspirerende steen die helpt bij het bevorderen van emotioneel evenwicht.

Sieraden met Topaas van Op Goud Geluk

      

Lees hier meer over de andere geboortesteen van de maand November: Citrien

© 2015 - 2024 Op Goud Geluk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel