Toermalijn geboortesteen Oktober

De tweede geboortesteen van Oktober is Toermalijn. Toermalijn staat bekend om zijn brede scala aan kleuren. Het kan voorkomen in vrijwel alle kleuren van de regenboog, en soms zelfs meerdere kleuren in één kristal. Populaire toermalijnkleuren zijn roze, groen, blauw, geel, bruin, en zelfs kleurloos. Toermalijn heeft een hardheid van 7 tot 7,5 op de schaal van Mohs, wat betekent dat het relatief duurzaam is en geschikt is voor dagelijks gebruik in sieraden.

Toermalijn wordt soms verward met andere edelstenen vanwege het grote scala aan kleurnuances in de stenen. Roze toermalijn kan bijvoorbeeld verward worden met roze saffier of rozenkwarts. Ook groene toermalijn komt voor van lichtgroen tot donkergroen dus kan worden vergeleken met veel andere groene edelstenen. 

      

Watermeloen toermalijn kristal   -   Toermalijn varianten   -   Topkwaliteit Paraíba-toermalijn

Kleurvarianten van de geboortesteen van Oktober

De meest zeldzame en gewilde kleur is de Paraíba-toermalijn, een helder blauwgroene variant. Alleen toermalijnen die aan de specifieke kleur voldoen en uit Brazillie komen mogen Paraíba-toermalijnen genoemd worden. Door zijn zeldzaamheid en aantrekkelijke kleuren is de Paraíba-toermalijn uiterst kostbaar. In feite kan de prijs per karaat van topkwaliteit Paraíba-toermalijnen hoger zijn dan die van diamanten. De meest gewaardeerde stenen zijn die met de meest intense kleuren en de minste insluitsels.

Een andere populaire variant van toermalijn is de zogenoemde watermeloen toermalijn. Watermeloen toermalijn heeft meerdere kleuren die lijken op de kleuren van een watermeloen. Toermalijn is weinige stenen die meerdere kleuren binnen een kristal kunnen laten zien.

Symboliek en betekenis

Toermalijn wordt geassocieerd met verschillende positieve eigenschappen, zoals kracht, balans, bescherming en compassie. Het wordt vaak gedragen als een beschermende steen om negatieve energie af te weren en positieve energie aan te trekken.

Sieraden met toermalijn van Op Goud Geluk

      

Lees hier meer over Opaal, de andere geboortesteen van Oktober

© 2015 - 2024 Op Goud Geluk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel