Saffier geboortesteen September

Saffier is onderdeel van de Big 4 van de edelstenen naast Diamant, Robijn en Smaragd. Saffier wordt zo gewaardeerd door zijn heldere kleuren en hoge duurzaamheid. Saffier heeft namelijk een hoge hardheid, namelijk 9 op een schaal van 10. Net onder diamant. Dit maakt dat deze steen vaak gebruikt wordt in sieraden maar ook met name erg geschikt zijn om in ringen te verwerken. Het sieraad dat vaak het meest te voorduren heeft.

      

Korenbloemblauwe saffier   -   Tiara van Koningin Maxima   -   Padparadcha saffier

Kleurvarianten van de geboortesteen van September

De topkleur van blauwe saffier wordt aangeduid als Korenbloemblauw. Dit is de meest gewaardeerde en daardoor duurste blauwe kleur in saffier. Maar wist je dat Saffieren ook in bijvoorbeeld roze, groen, geel en oranje te krijgen zijn? Andere kleuren dan blauwe saffier worden vaak Fancy saffieren genoemd. Een van mijn favoriete kleurvarianten van de Saffier, wordt Padparadcha genoemd. De kleur van deze steen wordt ook wel omschreven als de kleur van de ondergaande zon. De kleur is een combinatie van roze en oranje. Tegenwoordig zijn ook de zogenoemde Parti-saffieren uit Australie erg populair. Deze saffieren bestaan uit een combinatie van blauw, groen en geel en geven zo een heel bijzondere uitstraling aan de steen. 

De Tiara van Koningin Máxima

Koningin Máxima draagt ​​een prachtige tiara die bekend staat als de "Stuart-tiara" of de "Stuart-diamant en saffiertiara." Het interessante feitje is dat de Stuart-tiara oorspronkelijk een deel was van de Britse koninklijke juwelencollectie.

De tiara behoorde toe aan prinses Juliana der Nederlanden, die later koningin Juliana van Nederland werd. Ze kreeg de tiara als een huwelijksgeschenk van haar moeder, koningin Wilhelmina. De tiara is gemaakt van diamanten en saffieren en heeft een opvallend ontwerp met een centrale saffier omringd door een cirkel van diamanten. Het is een van de meest opvallende tiara's in de Nederlandse koninklijke collectie en is vaak gedragen bij belangrijke koninklijke evenementen.

Symboliek en betekenis

Saffieren worden ook beschouwd als spirituele stenen die rust en innerlijke vrede bevorderen. Ze worden vaak gedragen om meditatie te ondersteunen en geestelijke helderheid te stimuleren.

Sieraden met saffier van Op Goud Geluk

      

 

© 2015 - 2024 Op Goud Geluk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel