Spinel geboortesteen Augustus

Spinel komt voor in een breed scala aan (pastel)kleuren, waaronder rood, roze, blauw, paars, oranje en zwart. Spinel heeft een hardheid van 7,5 tot 8 op de schaal van Mohs, wat betekent dat het zeer geschikt is voor dagelijks gebruik in sieraden en relatief krasbestendig is.

      

Spinel kristal   -   Kleurvarianten spinel   -   Imperial state Crown met spinel ipv robijn

Ik zelf ben gek op de mooie pasteltinten van spinel, van zachtroze, zalmkleurig tot lila. Mocht je echter op zoek zijn naar een knalroze steen dan is spinel ook perfect hiervoor.  De meeste gewaardeerde kleuren zijn echter rood en roze vanwege de gelijkenis met robijn. 

Verwarring

Spinel werd dan ook vaak verward met andere edelstenen zoals robijn en saffier vanwege de overeenkomstige kleuren. De beroemde "Black Prince's Ruby" in de Britse kroonjuwelen, die decennialang als robijn werd beschouwd, is eigenlijk een grote spinel. De "Black Prince's Ruby" is momenteel ingebed in de Britse keizerskroon, samen met andere edelstenen zoals de Koh-i-Noor diamant. Het bevindt zich in de Tower of London en wordt tentoongesteld voor het publiek. 

Symboliek en betekenis van geboortesteen spinel

Spinel wordt geassocieerd met eigenschappen zoals vernieuwing, revitalisering en energie. Het wordt gezien als een steen die negatieve energie afweert en vitaliteit bevordert.

Sieraden met Spinel van Op Goud Geluk

   

Lees hier meer over de andere geboortesteen van Augustus: Peridot

© 2015 - 2024 Op Goud Geluk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel