Robijn geboortesteen Juli

De edelsteen van de maand Juli is robijn en wordt ook wel de rode zus van saffier genoemd. Robijn en Saffier vallen beiden onder de mineraalgroep Korund. Korund wordt ook veel gebruikt in de industrie vanwege zijn grote hardheid, 9 op de schaal van Mohs. Dit is een van de redenen waarom robijn en saffier zo verschrikkelijk populair zijn. De hardheid maakt ze erg duurzaam en de elementaire kleuren maken ze erg gewild. Korund is van zichzelf kleurloos, maar robijn wordt gekleurd door het element chroom en blauwe Saffier wordt gekleurd door de elementen ijzer en titanium, hierdoor is het mogelijk dat dezelfde mineraalsoort toch in verschillende kleuren kan voorkomen.

      

Ruw robijnkristal in marmer   -   Geslepen robijn in verschillende slijpvormen   -   Uniek collier met robijn en diamant

Topkwaliteit robijn

De meest gewaardeerde kleur voor Robijn wordt 'Pigeon's Blood' of duivenbloedrood genoemd, een dieprode kleur. Naast deze kleur komt robijn ook voor in oranje tot paarse tinten. Veel Robijnen worden behandeld om een betere kleur te krijgen, hieronder vallen verschillende methodes waaronder glasvulling. Met deze methode worden de breuken in de steen opgevuld met glas waardoor de steen een betere kleur en helderheid krijgt. Naast behandelingen van natuurlijke robijnen worden er ook veel robijnen synthetisch geproduceerd. Hierdoor zijn er voor de consument ook robijnen met topkwaliteit voor een lagere prijs verkrijgbaar. Natuurlijke robijnen met goede kwaliteit zijn erg kostbaar.

Symboliek en betekenis van Juli's geboortesteen

Robijnen worden geassocieerd met passie, liefde, kracht en moed. Ze zijn vaak symbolen van liefde en romantiek en worden vaak gegeven als geschenken bij speciale gelegenheden zoals verlovingen en jubilea.

 

© 2015 - 2024 Op Goud Geluk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel