Aquamarijn geboortesteen Maart

Aquamarijn is de blauwe varieteit van de mineraalsoort Beryl. Aquamarijn is dus het blauwe broertje van Smaragd. De naam Aquamarijn komt van het latijnse woord voor zeewater. Met een hardheid van 7,5-8 op de schaal van Moh's is beryl na diamant en saffier een van de hardste mineralen. Dit is ook een van de redenen waardoor aquamarijn en smaragd zo hoog worden gewaardeerd en veel worden gebruikt in sieraden.

      

Ruw Aquamarijn kristal   -   Geslepen aquamarijn in diverse slijpvormen   -   Dom Pedro aquamarijn, de grootste geslepen aquamarijn ter wereld

Aquamarijn heeft een kleur die varieert van lichtblauw tot diepblauw, en sommige exemplaren vertonen een vleugje groen. De meest gewaardeerde kleur is een rijke hemelsblauwe kleur met zo min mogelijk insluitsels. Aquamarijn is in goede kwaliteit redelijk kostbaar. Er zijn wel grote kristallen te vinden, maar hele heldere stenen zijn moeilijker te krijgen in die formaten. 

Symboliek en betekenis van de geboortesteen van Maart

Aquamarijn wordt geassocieerd met eigenschappen zoals kalmte, moed en helderheid. Het wordt vaak beschouwd als een steen die vrede en sereniteit brengt aan de drager. Vroeger dachtmen dat aquamarijn de golven kon kalmeren. Ook gelooft men dat aquamarijn het geluk in het huwelijk kan verbeteren. 

Sieraden van Op Goud Geluk met Aquamarijn

      

© 2015 - 2024 Op Goud Geluk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel