Amethyst geboortesteen Februari

Amethyst is de paarse variëteit van de mineraalsoort kwarts. Amethyst heeft een karakteristieke paarse kleur die kan variëren van licht lavendel tot diep violet. De kleur wordt veroorzaakt door sporen van ijzer en aluminium in het kristalrooster. De hardheid van Amethyst is 7 op de schaal van Mohs en kan voor alle sieraden worden gebruikt. Ookal heeft Amethyst de hoogste prijs van alle kwartssoorten blijft Amethyst betaalbaar. De prijs gaat niet zo drastisch omhoog naarmate de stenen groter worden dan bij andere steensoorten omdat Amethyst relatief veel en in grote kristallen voorkomt. Amethyst kan soms natuurlijke insluitsels bevatten, maar heldere exemplaren worden zoals altijd het meest gewaardeerd.

      

Amethyst geslepen   -   Prent met groot amethyst kristal   -   Ruw en geslepen ametrien

Bijzondere variant

Ametrien is een samentrekking van de woorden amethyst en citrien en dit is dan ook precies wat deze steen inhoudt. De edelsteen is half amethyst, half citrien. Door bijzondere omstandigheden ontwikkelen zich zowel de citrien als amethyst kleuren zich in 1 kristal. Er is dan ook maar een plek ter wereld waar deze stenen vandaan komen en dat is Bolivia. 

Symboliek en betekenis van Februari's geboortesteen

Amethyst wordt geassocieerd met eigenschappen zoals rust, helderheid, nuchterheid en spiritualiteit. Het wordt vaak beschouwd als een steen die innerlijke vrede, balans en ook slaap bevordert.

Sieraden met Amethyst van Op Goud Geluk

   

 

© 2015 - 2024 Op Goud Geluk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel