Granaat geboortesteen Januari

Voor de mensen die in Januari zijn geboren is Granaat de geboortesteen. Granaat komt voor in een grote verscheidenheid aan kleuren. Met hardheid 6.5-7.5 op de schaal van Mohs (diamant heeft hardheid 10) is deze steen geschikt om te verwerken in alle sieraden. Bij granaat denk je eigenlijk meteen aan de donkerrode variant, deze is het meest bekend. Maar er zijn ook variëteiten in groen, oranje en roze. Het bijzondere van de granaatgroep is dat alle kleurvarianten net een andere samenstelling hebben en daardoor ook allemaal hun eigen naam hebben. Dit is anders dan bijvoorbeeld de kwartsgroep waar alleen de toevoeging van een bepaald element de kleur bepaald. 

         

Ruwe granaat kristallen   -   Kleurvarianten granaat   -   Overzicht samenstelling verschillende soorten granaat

Veelzijdige edelsteen

Met granaat heb je dus eigenlijk een heel veelzijdige geboortesteen. Er zijn verschillende soorten granaat, waaronder rhodoliet, (donkerroze tot paars) almandien (rood tot paars), pyroop (donkerrood tot zwart), spessartien (oranje tot roodbruin), tsavoriet (groen), grossulaar (groen tot geel) en andradite (groen tot geelbruin). Een levendige oranje variant van spessartien wordt zelfs mandarijngranaat genoemd vanwege de helder oranje kleur die doet denken aan mandarijntjes. En zo is de groene granaat is zelfs een van de meest felgroene edelstenen die er is. 

Symboliek en betekenis januari's geboortesteen

Granaat wordt vaak geassocieerd met passie, energie en doorzettingsvermogen. Het wordt ook beschouwd als een steen die bescherming biedt en negatieve energie afweert. In sommige alternatieve geneeskundige tradities wordt aangenomen dat granaat helpt bij het vergroten van energie, het stimuleren van creativiteit en het verlichten van negatieve emoties.

Sieraden van Op Goud Geluk met granaat

      

© 2015 - 2024 Op Goud Geluk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel