Unieke vorm met bijzondere stenen

Hele bijzondere trouwringen

Vorige Artikel 9 van 18 Volgende

Dit leuke koppel heeft me voor een grote uitdaging gesteld. Met als resultaat hele mooie en unieke trouwringen.

Via hun zoektocht online zijn ze bij mij op de website terecht gekomen door mijn 'V-ring' op de website. Dit vonden ze een mooi ontwerp om te gebruiken als trouwringen. Mooi dacht ik, altijd handig als mensen kiezen voor een bestaand ontwerp. Toen wist ik helaas nog niet dat ze met nog een bijzonder verzoek zouden komen waardoor deze ringen toch een grotere uitdaging werden dan in eerste instantie gedacht. 

Tijdens ons gesprek bleek dat ze een groot supporter zijn van kleine ondernemers en met name ambachtslieden. Mede daarom leek het ze zo leuk om hun ringen door een goudsmid te laten maken. Maar dan wel echt uniek! Hier kwam het verzoek naar boven om 2 kleuren in hun ringen te kunnen verwerken, de kleuren oudroze en turquoise. Dit werden namelijk ook de kleuren waarin ze gingen trouwen. Zo startte mijn zoektoch naar passende edelstenen in de juiste kleuren, hier kwamen de edelstenen Turquoise en Rhodochrosiet naar voren als kandidaat.

Maar niet alleen de kleur, ook de vorm werden een belangrijk onderdeel, het moest wel mooi aansluiten bij de v-vormige ring. Hierdoor kwamen we bij de Markies- en de Peervorm terecht. De combinatie van deze specifieke edelstenen en slijpvorm maakte het niet makkelijk de juiste stenen te vinden. Ook het grote verschil in ringmaat (zoals je misschien wel kunt zien op de foto) maakte het een uitdaging om de juiste maten en verhoudingen te vinden. En dan hebben we het nog niet eens over op maat maken van de zetkasten en het zetten van deze relatief 'zachte' stenen. Uiteindelijk ben ik heel blij dat dit koppel mij voor een uitdaging heeft gesteld en ben ik heel blij en trots op het eindresultaat.

De stenen, gezet in Roodgoud geven een heel mooi persoonlijk detail en een uniek aspect aan deze ringen. Ze kunnen met trots zeggen: "Er is niemand in de wereld met zulke bijzondere trouwringen zoals wij." 

Betalen

Betaal gemakkelijk en veilig via Ideal!

© 2015 - 2021 Op Goud Geluk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel